Tarieven

De Nederlandse Zorgautoriteit bepaalt de tarieven voor mondzorg. Dit betekent dat alle tandartspraktijken dezelfde tarievenlijst moeten hanteren voor alle tandheelkundige behandelingen (m.u.v. bepaalde cosmetische behandelingen). Voor dezelfde behandeling betaalt u dus hetzelfde, ongeacht waar u de behandeling laat uitvoeren. De manier waarop een behandeling uitgevoerd wordt, kan echter wel verschillen.

Waardoor kunnen de kosten van een behandeling variƫren?

De kosten van een behandeling kunnen variĆ«ren, afhankelijk van de gekozen behandeloptie, de moeilijkheidsgraad van de behandeling, de gebruikte materialen, de gebruikte apparatuur, of er voor- en/of nabehandelingen nodig zijn en de hoogte van de techniekkosten. 

Kan ik een begroting krijgen?

Staat er een uitgebreide behandeling op de planning? Wij maken graag een kostenbegroting voor u. Zo weet u met welke kosten u rekening kunt houden. Een begroting betreft altijd een indicatie van de kosten, tijdens uw behandeling kunnen zich altijd onvoorziene omstandigheden voordoen waardoor de kosten anders uitvallen dan begroot. Indien dit het geval is zal de tandarts dit met u bespreken.

Waar laat ik de keuze van mijn tandheelkundige behandeling vanaf hangen?

Laat de keuze voor een behandeling (ten behoeve van uw gebitstoestand) niet afhangen van uw verzekering. Het uitstellen of afstellen van behandelingen kan immers negatieve gevolgen hebben voor uw gebitsgezondheid en portemonnee. Zo kan een onbehandeld klein gaatje, uiteindelijk resulteren in een dure wortelkanaalbehandeling of verlies van tand of kies. Laat dus regelmatig uw gebit controleren en kies verstandig!

De door de NZa vastgestelde tarieven kunt u via de volgende link downloaden: 

Voor de actuele tarieven van het tandtechnisch laboratorium klik op onderstaande link:

Tarievenlijst tandtechnisch laboratorium 2024